5

I access workbench for sandbox in the following way....

  1. Log in to salesforce sandbox account in 1 tab
  2. In another tab, I open https://workbench.developerforce.com/ and I get this window...

enter image description here 3. This takes me to workbench.

But lately I'm unable to access workbench. On clicking the Login with Salesforce button in workbench, I am redirected to Salesforce sandbox account instead and not to workbench.

What's the correct way to access workbench? Am I missing something?

  • got my-domain on your production org ? that sometimes starts messing things up because you're trying to log in to the wrong instance. – Samuel De Rycke Apr 6 '15 at 16:05
  • @SamuelDeRycke Yes it does contain "my" xxx.my.salesforce.com/001/o – MnZ Apr 6 '15 at 16:16
  • 1
    I have seen this issue as well. It's not related to workbench, this problem occurs intermittently with any app using OAuth against an org with custom domain. A workaround I use is to not be logged into the org before you try using workbench and to use the "Login to a custom domain" link when logging in to workbench. – Phil Rymek Apr 6 '15 at 21:09
  • Yea, I think "login.salesforce.com" will redirect you to your mydomain login based on a cookie. That's probably based on the assumption most users only use a single org, but highly inconvenient if you have access to several orgs. I think Anup's answer should work. – Samuel De Rycke Apr 6 '15 at 21:34
4

I am also facing the same issue. I resolved this by following steps- when you go to Workbench and select Sandbox, you get re-directed to test.salesforce.com where you get prompted for your password. Try changing the beginning of URL from test to csX, where X is your Sandbox instance (e.g. cs2.salesforce.com) and press enter. Now login and your workbench home page will be displayed.

  • Hi Thanks for your comment @anup. FYI idea isn't working :( – MnZ Apr 6 '15 at 16:31
4

Clearing cache would resolved your issue. I did resolved this by clearing cache and browser history.

  • UPDATE: Deleted the previos comment. It's not working again. Once I log in from workbench, I'm redirected to the sandbox default page :( – MnZ Apr 10 '15 at 11:22
1

I had the same issue. And I solved the issue by replacing the URL with Domain Name of the SF instance. So after you get re-directed to test.salesforce.com with prompting User ID and Password. Try to replace the URL with the Domain name of the SF instance (e.g. ABCD--UAT.cs12.my.salesforce.com ). It works for me.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.