2

I've tried to create a dataset in Analytics Cloud, and keep getting stuck at the same place. After using the Dataset Builder I go to Data Monitor and Start the default Data Flow. Regardless of what objects I have included in my dataset, they all fail with the same error:

[Error executing node 114 [root cause: None of requested fields is available. Aborting.]

Advice?

2
  • 1
    did you check if the Integration user profile used by analytics cloud has access to those objects & fields included in your dataset ? Apr 14, 2015 at 13:40
  • Yes - I have given the integration user the permission set license and permission sets with access to all the objects/fields. Thanks for the suggestion! Apr 15, 2015 at 17:22

2 Answers 2

2

I was experiencing the same issue on our org. I reset the ELT script back to a default version without builder input, ran the Data flow Manually, it was successful. I then added some extra objects and various fields to the ELT Data flow via the dataset builder and the flow was successful again.

Below is my "default" version of a ELT JSON, This should work with all orgs:

{ "100": { "action": "sfdcDigest", "parameters": { "object": "Account", "fields": [ { "name": "Description" }, { "name": "Fax" }, { "name": "Id" }, { "name": "Name" }, { "name": "Phone" }, { "name": "AccountSource" }, { "name": "Type" }, { "name": "AnnualRevenue" }, { "name": "BillingCity" }, { "name": "BillingCountry" }, { "name": "BillingLatitude" }, { "name": "BillingLongitude" }, { "name": "BillingState" }, { "name": "BillingStreet" }, { "name": "BillingPostalCode" }, { "name": "CreatedDate" }, { "name": "Jigsaw" }, { "name": "IsDeleted" }, { "name": "NumberOfEmployees" }, { "name": "Industry" }, { "name": "JigsawCompanyId" }, { "name": "LastActivityDate" }, { "name": "LastModifiedDate" }, { "name": "LastReferencedDate" }, { "name": "LastViewedDate" }, { "name": "PhotoUrl" }, { "name": "ShippingCity" }, { "name": "ShippingCountry" }, { "name": "ShippingLatitude" }, { "name": "ShippingLongitude" }, { "name": "ShippingState" }, { "name": "ShippingStreet" }, { "name": "ShippingPostalCode" }, { "name": "SicDesc" }, { "name": "SystemModstamp" }, { "name": "Website" } ] } }, "101": { "action": "sfdcDigest", "parameters": { "object": "Account", "fields": [ { "name": "Name" }, { "name": "BillingCity" } ] } }, "102": { "action": "sfdcRegister", "parameters": { "source": "101", "alias": "test2", "name": "test" } } }

0

Does the referenced object in node 114 have at least one field listed?

https://help.salesforce.com/apex/HTViewHelpDoc?id=bi_dataset_builder.htm

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .