1

I'm receiving a weird problem and I don't know if is a Android related or SDK related. The thing is, I'm following the instructions to add ExactTarget Journey Builder SDK (https://github.com/ExactTarget/JB4A-SDK-Android/) , instructions from here: https://code.exacttarget.com/apis-sdks/journey-builder-for-apps/sdk-implementation/register-your-devices.html

BUT, when I enabled the LocationService, I'm receiving this weird error:

java.lang.RuntimeException: An error occured while executing doInBackground()
            at android.os.AsyncTask$3.done(AsyncTask.java:300)
            at java.util.concurrent.FutureTask.finishCompletion(FutureTask.java:355)
            at java.util.concurrent.FutureTask.setException(FutureTask.java:222)
            at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:242)
            at android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java:231)
            at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1112)
            at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:587)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:818)
     Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: com.exacttarget.etpushsdk.ETLocationManager$RegionMonitor
            at com.exacttarget.etpushsdk.ETLocationManager.<init>(ETLocationManager.java:177)
            at com.exacttarget.etpushsdk.ETLocationManager.readyAimFire(ETLocationManager.java:216)
            at com.exacttarget.etpushsdk.ETPush$1.doInBackground(ETPush.java:215)
            at com.exacttarget.etpushsdk.ETPush$1.doInBackground(ETPush.java:187)
            at android.os.AsyncTask$2.call(AsyncTask.java:288)
            at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:237)
            at android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java:231)
            at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1112)
            at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:587)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:818)

What could be? I'm using Android studio and all the dependencies like the instructions.

1
  • Are you building a release or debug version? If you are building a release version, are you using Proguard? If so, did you copy the Proguard statements from the Example project (SDK Explorer)? Feb 25, 2015 at 14:41

1 Answer 1

1

Solved:

The problem is with the version of GooglePlayServices. I changed the version explained in the instructions for the previous version 6.1 . Crash solved.

please, update the instructions!

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .