0

I have created salesforce streaming client around three months ago using following doc : http://www.salesforce.com/us/developer/docs/api_streaming/index.htm

Now the updated doc is using cometd/31.0 but as of before I am using following streaming end point : STREAMING_ENDPOINT_URI = "/cometd/30.0";

This streaming client was running fine as a background process.

But after 2014-09-06 05:00 it has stopped working with following error message :

{"message":[{"id":"59","connectionType":"long-polling","channel":"/meta/connect","clientId":"xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"}],"id":"59","exception":"java.net.ProtocolException: Unexpected response 503: TransportExchange@942038940=POST//<salesforce url>/cometd/30.0/connect#7","successful":false,"channel":"/meta/connect"}

After sometime(~3 min) I started getting this message :

{"message":[{"id":"77","connectionType":"long-polling","advice":{"timeout":0},"channel":"/meta/connect","clientId":"xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"}],"id":"77","exception":"java.net.ProtocolException: Unexpected response 401: TransportExchange@1989841081=<salesforce url>/cometd/30.0/connect#7","successful":false,"channel":"/meta/connect"}

Now this java client is still running as a background process but not responding anything. Now I have killed this java client and started it again and everything started working fine with following connection message from salesforce :

[CHANNEL:META_CONNECT]: {"id":"5","successful":true,"channel":"/meta/connect","clientId":"xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"}

But I am still not getting the reason of the issue at first place.
Anyone have any idea about this or What can I do to avoid this issue in future ?

1

I am having the same problem. I even attempted to reconnect, but I continued to have this error until I restarted the client. The critical question here is who how the recovery works for topics once a network issue takes place in the middle of the processing of messages. I have looked around, but there is no specific example there. I will let you know if I figure something out. Please do the same if you were able to resolve your problem. Best,

      Eduardo.
  • have you found anything yet ? I have got the same problem once again on 14th Feb 2015 but no resolution apart from restarting the client . – r.bhardwaj Feb 16 '15 at 10:28

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.