1

I'm struggling a lot and not even support is being able to help me with this, hope that you can, and read any idea. I got an email with 8 different SKUs populating each one from two DEs.

The code didn't presented an issue during the email studio tests, or during our journey builder live email pointing to a test 10 users DE. The issue is that when we ran the journey to 845k users, in journey builder appeared as delivered, but never arrived, and got an email like 2 or 3 hours after the send telling me the following:

ExactTarget.OMM.OMMInformationException: This is an informational message not an application error. An error occurred when attempting to create a subscriber email. The job is configured to continue when this occurs. Subscriber Error Threshold: -1 (No Limit) ClientID: 526000982 JobID: 63985 ListID: 937 BatchID: 2 SubscriberID: 23880583 Email Address: adrianT1181__hotmail.com Error Code: OMM_N_SUB_EMAIL_BLD_ERR -->

--- inner exception 1---

ExactTarget.OMM.InvalidScriptException: An error occurred when attempting to resolve a function call. See inner exception for detail. Function Call: RedirectTo(CONCAT(@Url1,'?j Index: 0 TransCode Type: Text Content Type: Text Substitution Level: Subscriber Message Context: Send Error Code: OMM_SCRIPT_SYNTAX_ERR

from OMMCommon -->

--- inner exception 2---

ExactTarget.OMM.InvalidFunctionException: The function call does not end with the required close parenthesis [)] Function Call: RedirectTo(CONCAT(@Url1,'?j Error Code: OMM_FUNC_SYNTAX_ERR

from OMMCommon

--- Stack Trace (inner exception 2) ---

at ExactTarget.OMM.ResolvedFunction.LoadFromInternalScript() at ExactTarget.OMM.ResolvedFunction..ctor(JobData jobData, String text, ScriptLanguage language, LoadContentContext contentCtx, Boolean isNestedFunction, EmailValidationContext validationContext) at ExactTarget.OMM.ResolvedFunctionCache.GetResolvedFunction(String functionString, ScriptLanguage language, LoadContentContext loadCtx) at ExactTarget.OMM.Substitution.LoadSubstitutionExpression(SubstitutionBlock substitutionBlock, Int32 startIndex)

Apparently the issue spotted by the server is on this function:

%%=RedirectTo(CONCAT(@Url1,'#utm_campaign=','%%__AdditionalEmailAttribute1%%', '&utm_term=','%%__AdditionalEmailAttribute2%%','&utm_medium=email','&utm_source=salesforce','&utm_content=', @SKU1))=%%

But again, it worked ok an all the tests.

Support is already checking this, but do you guys see anything odd or something that I can do?

Here's one of the 8 code snippets that I'm using on the email:

%%[
  VAR @SKU1, @Url1, @Image1, @lookupVal1, @blackPrice, @redPrice, @title
  SET @lookupVal1 = AttributeValue("sku") 
  SET @lookupVal1 = "25537"
  SET @blackPrice = "289.00"
  SET @redPrice = "69.90"
  SET @SKU1 = Lookup("Full Products Catalog","sku", "sku", @lookupVal1)
  SET @Url1 = Lookup("Full Products Catalog","url", "sku", @lookupVal1) 
  SET @Image1 = Lookup("Full Products Catalog","image", "sku", @lookupVal1) 
]%%
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" role="presentation" style="min-width: 100%; " class="stylingblock-content-wrapper">
  <tbody>
    <tr>
      <td class="stylingblock-content-wrapper camarker-inner">
        <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" role="presentation">
          <tbody>
            <tr>
              <td align="center">
                <a href="%%=RedirectTo(CONCAT(@Url1,'#utm_campaign=','%%__AdditionalEmailAttribute1%%', '&utm_term=','%%__AdditionalEmailAttribute2%%','&utm_medium=email','&utm_source=salesforce','&utm_content=', @SKU1))=%%" data-linkto="https://">
                  <img data-assetid="%%=v(@SKU1)=%%" src="https://image.em.invictastores.com/lib/fe2f11727364047d7c1c72/m/5/%%=v(@SKU1)=%%.jpg" alt="%%=v(@SKU1)=%%" width="100%" style="display: block; padding: 0px; text-align: center; height: auto; width: 100%; border: 0px;">
                </a>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" role="presentation" style="min-width: 100%; " class="stylingblock-content-wrapper">
  <tbody>
    <tr>
      <td class="stylingblock-content-wrapper camarker-inner" align="center" style="text-align: center;line-height: 200%;">        
        <span style="font-size:16px;color:#808080;white-space: nowrap">
          <s style="font-size:16px;color:#808080;white-space: nowrap" class="recprodBlackPrice">$%%=v(@blackPrice)=%%</s>
          <br>
        </span>
        <span style="font-size:24px;color:#e74c3c;white-space: nowrap" class="recprodRedPrice">$%%=v(@redPrice)=%%</span>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" role="presentation" style="min-width: 100%; " class="stylingblock-content-wrapper">
  <tbody>
    <tr>
      <td class="stylingblock-content-wrapper camarker-inner">
        <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" role="presentation">
          <tbody>
            <tr>
              <td align="center">
                <a href="%%=RedirectTo(CONCAT(@Url1,'#utm_campaign=','%%__AdditionalEmailAttribute1%%', '&utm_term=','%%__AdditionalEmailAttribute2%%','&utm_medium=email','&utm_source=salesforce','&utm_content=', @SKU1))=%%" title="watch_button" alias="watch_button" conversion="true" data-linkto="https://">
                  <img data-assetid="2333" src="https://image.em.invictastores.com/lib/fe2f11727364047d7c1c72/m/1/30cc27e3-33d4-42a9-bc9d-b4a237cc9d7c.jpg" alt="" height="33" width="169" style="display: block; padding: 2px; text-align: center; height: 33px; width: 169px; border: 0px;">
                </a>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

Thanks!

Omar

1 Answer 1

0

I think the issue with this is the references to the AdditionalEmailAttribute values. You need to check those and refer to them without the inline notation.

I'd also move the link concatenation up to the block and detect the patterns of the parameters:

%%[

  VAR @SKU1, @Url1, @Image1, @lookupVal1, @blackPrice, @redPrice, @title
  SET @lookupVal1 = AttributeValue("sku") 
  SET @lookupVal1 = "25537"
  SET @blackPrice = "289.00"
  SET @redPrice = "69.90"
  SET @SKU1 = Lookup("Full Products Catalog","sku", "sku", @lookupVal1)
  SET @Url1 = Lookup("Full Products Catalog","url", "sku", @lookupVal1) 
  SET @Image1 = Lookup("Full Products Catalog","image", "sku", @lookupVal1) 
  set @AEA1 = AttributeValue("__AdditionalEmailAttribute1")
  set @AEA2 = AttributeValue("__AdditionalEmailAttribute2")

  if indexof(@Url1,"?") > 0 then
      set @sku1link =  CONCAT(@Url1,'&utm_campaign=',@AEA1, '&utm_term=',@AEA2,'&utm_medium=email','&utm_source=salesforce','&utm_content=', @SKU1)
  else
      set @sku1link =  CONCAT(@Url1,'?utm_campaign=',@AEA1, '&utm_term=',@AEA2,'&utm_medium=email','&utm_source=salesforce','&utm_content=', @SKU1)
  endif

  if empty(@lookupVal) or empty(@SKU1) or empty(@Url1) or empty(@Image1) then
    raiseError("missing required values", 1)
  endif

]%%
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" role="presentation" style="min-width: 100%; " class="stylingblock-content-wrapper">
  <tbody>
    <tr>
      <td class="stylingblock-content-wrapper camarker-inner">
        <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" role="presentation">
          <tbody>
            <tr>
              <td align="center">
                <a href="%%=RedirectTo(@sku1link)=%%" data-linkto="https://">
                  <img data-assetid="%%=v(@SKU1)=%%" src="https://image.em.invictastores.com/lib/fe2f11727364047d7c1c72/m/5/%%=v(@SKU1)=%%.jpg" alt="%%=v(@SKU1)=%%" width="100%" style="display: block; padding: 0px; text-align: center; height: auto; width: 100%; border: 0px;">
                </a>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" role="presentation" style="min-width: 100%; " class="stylingblock-content-wrapper">
  <tbody>
    <tr>
      <td class="stylingblock-content-wrapper camarker-inner" align="center" style="text-align: center;line-height: 200%;">        
        <span style="font-size:16px;color:#808080;white-space: nowrap">
          <s style="font-size:16px;color:#808080;white-space: nowrap" class="recprodBlackPrice">$%%=v(@blackPrice)=%%</s>
          <br>
        </span>
        <span style="font-size:24px;color:#e74c3c;white-space: nowrap" class="recprodRedPrice">$%%=v(@redPrice)=%%</span>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" role="presentation" style="min-width: 100%; " class="stylingblock-content-wrapper">
  <tbody>
    <tr>
      <td class="stylingblock-content-wrapper camarker-inner">
        <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" role="presentation">
          <tbody>
            <tr>
              <td align="center">
                <a href="%%=RedirectTo(@sku1Link)=%%" title="watch_button" alias="watch_button" conversion="true" data-linkto="https://">
                  <img data-assetid="2333" src="https://image.em.invictastores.com/lib/fe2f11727364047d7c1c72/m/1/30cc27e3-33d4-42a9-bc9d-b4a237cc9d7c.jpg" alt="" height="33" width="169" style="display: block; padding: 2px; text-align: center; height: 33px; width: 169px; border: 0px;">
                </a>
              </td>
            </tr>
          </tbody>
        </table>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .