0

While migrating an org from Classic to Lightning, I'm trying to deploy and add a Utility Bar ; I'm using Workbenchn, following this official document, I'm facing this error message when deploying the Utility Bar :

problem: UtilityBar isn't supported for Salesforce Classic apps.

The xml of the app I wan't to add the bar in is :

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<CustomApplication xmlns="http://soap.sforce.com/2006/04/metadata">
    <defaultLandingTab>standard-home</defaultLandingTab>
    <formFactors>Large</formFactors>
    <label>Air Force 1</label>
    <tab>standard-Account</tab>
    <tab>standard-Contact</tab>
    <tab>Produits__c</tab>
    <tab>Groupe_de_Produits__c</tab>
    <tab>Strates__c</tab>
    <tab>Objectif__c</tab>
    <tab>Calendrier_Promo</tab>
    <tab>Campagne_Promo__c</tab>
    <tab>Tablet_Config__c</tab>
    <tab>Secteur__c</tab>
    <tab>Zone_de_chalandise__c</tab>
    <tab>Temps_Fort__c</tab>
    <tab>Marque__c</tab>
    <tab>Promotion_Pirate__c</tab>
    <tab>Repartition_Automatique__c</tab>
    <tab>Releve_promo_pirate__c</tab>
    <tab>TabletLog__c</tab>
    <tab>standard-report</tab>
    <tab>WS_Erreur_Log__c</tab>
    <utilityBar>homePageUtilityBar</utilityBar>
</CustomApplication>

(I just added <utilityBar>homePageUtilityBar</utilityBar> )

I can't see what I'm doing wrong, tried two times being careful to do it step by step ...

Any help would be appreciated, it's my first migration. Thanks!

3
  • 1
    is Air_Force app a classic salesforce app? Commented Nov 12, 2019 at 16:07
  • Yes it is, it's the one I want to migrate to Lightning... Ow. I see, I edited the wrong one ?! sorry, I'll try editing the xml of the adaptation, MY BAD Commented Nov 12, 2019 at 16:20
  • Ok, first I had to Upgrade the Classic App : App Manager > Select the App > Upgrade ! Thanks Commented Nov 12, 2019 at 17:01

1 Answer 1

0

As per the error depicts, you cannot add utility components to the Classic Salesforce app, to be able to do this, you need to have a Lightning Experience version of the app.

1
  • Yeap, I Uploaded the App to get a Ltng version, now I got another issue : my Utility Bar get deployed (success statut + Id generated) and I can add it to the Xml of the app, then deploy it successfully, but the custom utility bar doesn't seem to appear... I'll open a new case for this, different issue from my first ! Thanks Commented Nov 13, 2019 at 11:29

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .