0

I cannot figure out how to write an ampscript in order to bring the content from a non sendable data extension in my email content; in this DE i have the trip name, trip URL & trip image and I want to be able to use these in my email and should work for all data extensions that I am sending to.

enter image description here

I have created the Trip Name as a profile attribute and written the following code so far:

%%[VAR @TripName,@TripURL2,@TripImage2

SET @TripName=AttributeValue('Trip Name')
SET @rows = LookupRows("Trip Data","Trip Name",@TripName)
set @rowCount = rowcount(@rows)
if @rowCount > 0 then

  for @i = 1 to @rowCount do


    set @row = row(@rows, @i) /* get row based on counter */
    set @TripName2 = field(@row,"Trip Name")
    set @TripURL2 = field(@row,"Link URL")
    set @TripImage2 = field(@row,"Image URL")

    ]%%

    <br>Row %%=v(@i)=%% 
<br>Trip Name: %%=v(@TripName2)=%%
<br>Link URL %%=v(@TripURL2)=%%
<br>Image URL %%=v(@TripImage2)=%%

    %%[

  next @i ]%%

%%[ else ]%%

No rows found

%%[ endif ]%%

of course when i do the send preview i get the no rows found message; I am trying to use this non sendable DE in order to build my email content from.

What am I doing wrong?

Giulietta

  • Try hard-coding a value as a test: SET @TripName = "Best of Belgium". Still no rows found? – Mark G Aug 16 at 5:46
  • I did that and i get only the first row. I need both rows to be evaluated. – Giulietta Aug 16 at 5:49
  • Good so far... the next debugging test to try... right after you set @TripName, output it to make sure AttributeValue("Trip Name") is actually returning a value: Output(Concat("Trip Name: ", @TripName)). – Mark G Aug 16 at 5:53
2

When you use the AttributeValue function SET @TripName=AttributeValue('Trip Name'), you are referencing either a profile attribute, or a column in s Sendable Data Extension used at the time of sending.

So make sure that in your sendable Data Extension there is also a column called 'Trip Name', like for example here:

enter image description here

Also, make sure you are previewing correctly against a subscriber: https://help.salesforce.com/articleView?id=mc_es_perform_subscriber_preview_test_send.htm&type=5

Your AMPscript looks correct, so it's either a problem with missing 'Trip Name' column in your Sendable Data Extension or the way you perform a Subscriber Preview.

If what you are trying to achieve is pulling all the rows form your Data Extension, the answer how to do this is in this thread: Exacttarget data extension - How to retrieve all rows in AMPScript

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.