1

I have created a journey based on a data structure that we have set up on audience builder. It pulls through two fields into the email, one called forename and the second called login code. When I try putting the email into the journey builder, I receive the following error:

HTML_Body - Substitution_String_Missing_DE_Field

It pulls through the forename fine, but the login code is the issue field it seems. I have checked the data structure and this code is in the same table as forename so don't see any reason for this to fail. I double checked all the emails and they are fine too.

Any ideas on what could be causing this?

Thanks

  • Welcome to SFSE! This validation error in email comes when we use a personalization string which is not in our sendable DE. you might have %%field_name%%. Please check your HTML code of email. – SFMC_User Aug 31 '18 at 4:48
  • Thanks for the response. That makes sense and is exactly what the issue was. I put together an automation to pull through the data to the DE needed. – R.Rothwell Sep 2 '18 at 13:14
  • I have added the same to Answer, So you can accept. – SFMC_User Sep 3 '18 at 4:15
0

Rothwell, This validation error in email comes when we use a personalization string which is not in our sendable DE. you might have %%field_name%% in your email, Please find them and create the corresponding field in your sendable DataExtension.

  • I am having same issue, I have a complete blank email with no %%field_name%% and i still getting this error, is there a way to try to get more information? – manza Dec 13 '18 at 5:14

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.