4

I'm having a consistent problem with emails sent via Marketing Cloud. We use the classic content builder and HTML paste for newsletters. We have a problem where some links get extended to include the space or punctuation immediately after them or extra spaces are added, even though those characters are outside the closing tag.

For instance

...swiftest <a style="color: #035781;" href="https://www.example.org/">refugee outflow</a> after...

shows up in my inbox as

...swiftest <a style="color: #035781;" href="https://www.example.org/">refugee outflow </a>after...

And I can't figure out why. The same thing sometimes happens with commas and periods, where a space is added between the end of the text and the comma (which is outside the link). It doesn't happen on all links, just a handful, but it consistently happens across all the emails we send. These links show up correctly in the preview within marketing cloud, but appear incorrectly in email clients from both test and real sends.

I was told by my predecessor that this is a known Marketing Cloud bug and we can't do anything about it, but I can't find anything about that online. Has anyone encountered this or know what I'm doing wrong?

Thanks!

Update:

It appears that removing inline styles from the A tag fixes the issue. Without the style above it shows up correctly, but with the link extends into the extra space. However I still don't know why this is happening.

  • 2
    What email client(s) are showing this issue? This could be an email client issue, not a SFMC issue if it is not happening universally on all email clients. – Gortonington Feb 27 '18 at 13:26
  • 1
    @Gortonington good thought, thank you. I just sent a test to Email on Acid, which provides screenshots of your email in a bunch of different clients, to check. The extra space shows up on every configuration of mobile/desktop/web client they test so it seems like it's coming from marketing cloud. – Jeremy Feb 27 '18 at 15:59
  • I have not been able to replicate your issue - even in an email with 20 different links inside of it. Can you share the code? Barring that, I would recommend taking the links out and pasting them into an empty email and seeing if the behavior is potentially caused by styles/meta tags/etc instead of the actual A tag. – Gortonington Feb 27 '18 at 19:52
  • @Gortonington Thanks so much for your help, I really appreciate it. How do people usually share a chunk of code on stack exchange? Also I'd be happy to share the code with you personally, but I feel a little weird about posting it publicly. Is that allowed? I'm new to stack exchange and don't really know the rules. I ran out of space for a comment so I updated the post above with more details about how inline styles seem to be causing this. – Jeremy Feb 28 '18 at 0:35
  • This answer gives great instruction on posting code in SFMC: meta.stackoverflow.com/questions/251361/…. There are many that post the entire relevant code into a question, but if you are uncomfortable that is completely understandable. The bit about inline styling may be enough for now - I will investigate that. – Gortonington Feb 28 '18 at 14:21
0

@Jeremy

I'm facing the same issue too, although not consistently (some hyperlinked text didn't have the extra space, and this is within the same EDM).

Adding display: inline-block to the problematic <a> tags seems to solve the problem. No extended space or whatsoever.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.