1

I've created a custom matching rule and duplicate rule to stop Duplicate Accounts being created.

My criteria is as follows

(Name and Address Line 1) OR

(Name and postcode) OR

(Name and Town/City) OR

(Address Line 1 and Postcode) OR

(Address Line 1 and Country)

I have excluded certain current user profiles on the duplicate rules. Both are active.

I can't understand why it isn't firing. I have logged in as another user (system admin are exempt), created an account with same name and same address line 1 for example and I was not blocked from creating it.

It only seems to block me when all fields in the rule are exactly the same.

Can anyone help? enter image description here

  • 2
    In the screenshot I can see the Active flag unchecked. Anything to do with it? – Hemant Jain Sep 29 '17 at 10:44
  • I had deactivated it to edit it when I took the screenshot so please ignore that. It was definitely active! – Grace Oct 3 '17 at 14:57
  • What is the profile for the user that you logged in as? – Dhananjay Patil Oct 10 '17 at 13:42
  • I am logged in as a sales user – Grace Oct 12 '17 at 13:08
0

The criteria is not in the correct format, I have updated it to: ((Address Line 1 OR postcode OR Town/City) AND (Account Name)) OR ((Address Line 1 and Country))

((1 OR 2 OR 3) AND (4)) OR ((5 AND 6))

It is now working as expected!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.