1

I have a workflow rule that is set up to evaluate on both record creation and when the record is edited. It has an email alert workflow action that is set up to email all members of a particular Role.

When the record is created, it emails everyone in that role including inactive users but when the record is edited, it emails everyone excluding inactive users.

What could be causing this and what would be the path to ensuring only active users are emailed in both scenarios?

Workflow Rule

Email Alert

3
  • It doesn't seem logical, indeed. Just to be sure I'm understanding correctly; could you paste a screenshot of the workflow rule and the email alert action? May 19, 2017 at 9:14
  • If you ask me, that sounds like a bug. I'm pretty sure inactive users are never supposed to be emailed. Have you contacted support? What did they say?
    – sfdcfox
    May 19, 2017 at 10:55
  • @sfdcfox - not contacted them yet. I always like to get a community perspective first in case it's my own "user error" and to see if anyone else is seeing the same. Next stop will be support case.
    – Rob Cowell
    May 19, 2017 at 11:13

1 Answer 1

0

I've dug deeper and discovered the cause.

  • Creation email was sent 12:42 BST
  • Users were deactivated by another admin 14:53 BST
  • Update email was sent 15:11 BST

So not a bug after all. My takeaway action - always remember to check the Setup Audit Trail first...

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .