3

We are trying to deploy some new picklist values on the Case object, on the standard Status field. One of them is the value "On-Hold" included on a new Support process, called "Support" which we are also trying to deploy through the metadata api.

This is part of our Case object metadata where the support process is described:

<businessProcesses>
    <fullName>Support</fullName>
    <description>Case process for supporting the salesforce application.</description>
    <isActive>true</isActive>
    <values>
        <fullName>Closed</fullName>
        <default>false</default>
    </values>
    <values>
        <fullName>In Progress</fullName>
        <default>false</default>
    </values>
    <values>
        <fullName>New</fullName>
        <default>true</default>
    </values>
    <values>
        <fullName>On-Hold</fullName>
        <default>false</default>
    </values>
    <values>
        <fullName>Reopened</fullName>
        <default>false</default>
    </values>
    <values>
        <fullName>Triaged</fullName>
        <default>false</default>
    </values>
    <values>
        <fullName>Working</fullName>
        <default>false</default>
    </values>
</businessProcesses>

And these are the parts of our package.xml file:

<types>
    <members>Case.Master</members>
    <members>Case.Support</members>
    <members>Case.vlocity_ins__Vlocity Support Process</members>
    <members>Lead.Broker Onboarding</members>
    <members>Opportunity.vlocity_ins__Vlocity Sales Process</members>
    <name>BusinessProcess</name>
</types>

...

    <members>Case.Solution__c</members>
    <members>Case.SourceId</members>
    <members>Case.Stakeholder_Group__c</members>
    <members>Case.Status</members>
    <members>Case.StopStartDate</members>
    <members>Case.Sub_category__c</members>
    <members>Case.Subject</members>
    ....
    <name>CustomField</name>

    ....
    <members>Case</members>
    .....
    <name>CustomObject</name>

And the version is 39.0 The error that we are getting with ant deploy is this one: "Case.Support Business Process 95 24 Picklist value: On-Hold not found". I have found this known issue: https://success.salesforce.com/issues_view?id=a1p300000008YTOAA2 but not sure if it's related ?

Any help will be much appreciated, thanks in advance !

4
  • 1
    In your destination org, do you have access to the field ? Check sys admin profile.
    – SL man
    Commented May 9, 2017 at 18:35
  • Thanks SL man. Yes I do have accesss on the field and also checked 'Manage Cases' and 'Transfer Cases' and I have both of these permissions too.
    – Antigoni
    Commented May 10, 2017 at 8:58
  • Did you resolve this?
    – Richard N
    Commented Jun 5, 2017 at 5:20
  • Hi Richard, no we didn't manage to resolve this through the metadata. We had to go in the destination org and create the values manually and then deploy our whole package.
    – Antigoni
    Commented Aug 14, 2017 at 11:42

1 Answer 1

1

This is years late but I was having the same problem and the answer is that standard picklist fields must be deployed through standardValueSets in the metadata API.

Move standard picklist values using SFDX

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .